Thursday, December 25, 2008

dulu tak dapat...ni pun jadilaaa...

dulu masa aku kahwin, aku teringin la nak amek gambo cengini...gamba cincin kahwin letak kat bunga rose....tapi tak de peluang pulak....tak teringat kut....dan ini lah hand bouquet yang aku nak masa aku kahwin dulu tapi sebab miscommunication tak dapat la pulak......so ni aku wat sendiri untuk leesyacreative.....so dapat la peluang amek gamba cincin kahwin ngan rantai tangan yang sayang bagi aku maser nikah dulu....hiii....untuk sesape yang ada camera boleh amek gamba yang sharp2 giler silala jangan gelak kan gambar aku ni ok....huhu..teringat plak zaman zaman kahwin....hahaha...


aku suker gamba ni..hebat juga lumix aku nih...huahua

Wednesday, December 24, 2008

bunga bunga cinta

ada kejadian tak syok pagi tadi ...hahahaa

aku datang opis hari ni dah buka youtube...aku cari video yang pasal flower bouquet arrangement dengan how to make corsage...by fresh flower la kan...pastu kat telinga aku ni aku dah pasangkan headphone..kunun nak dengan sensorang......tetiba tgh aku best best tgk kan kawan opis aku tanya...'tgh tgk apa tu......' aku pelik...eh mana dier tahu...walhal dier tgk tekun wat keje dier....rupanya aku tak cucuk la headphone aku ni kat laptop aku....sudahnya sume orang leh dengar..wakakaka...so....pagi tadi tak pasal ada perbincangan pasal flower bouquet pulak....kuikui....

well...i'm now thinking about more product for leesyacreative.....hmmm...maybe flower bouquet and corsage....looks like i can do it very well.....huhuhu

harus esok aku pergi cari bunga bungaan .............jom sayang.....:)

Monday, December 22, 2008

ahad yang happening

semalam kami telah bersuka ria semasa family day yang dianjurkan oleh jabatan aku.....jabatan aku sajek tau... tapi tak sume orang take part laa.....tapi sangat la enjoy....sayang first time tgk aku join lawan lawan sukan ni terpanjat sebab aku punya excited sampai terjerit nak apa...hahaha...aku memang camtu kalau bersukan ke lawan pape ke dengan mulut mulut sekali....haha......

buatnya kat pengkalan balak....haaa..korang mesti kate 'ehhh...kat tempat b*b* tu yang kene buang tu kan' hahahaha....jawapannya iya.......tapikan air laut kan banyak dah lebih 7 kolah so nya air tu suci la kan....betul kan ustaz dan ustazah.....:)...tapi pun kitaorang takde pun mandi mandi...kyra pegang air laut pun tak de......tapi sangat enjoy dengan aktiviti laaa....aku memang part istana pasir....huu...aku ni memang tak penah pun wat istana pasir ni........siap beli tools lagi tapinya dapat no 3 sajekkk...ciss..tak bersyukur la pulak....pastu aku menang lagi tempat ke tiga baling air dengan partner...kene terror baling dan sambut la...sape belon air dier pecah so terkeluar laaa....

pastu tu ada pertandingan kupas kulit bawang...wakakaka...dalam masa 5 minit ...aku dapat kupas 16 biji je...pemenang dier kupas 28 biji...huhu....

yang paling lawak masa main rabun ayam. Rabun ayam ni isteri kene suapkan suami tembikai tapinya kene tutup mata laa...hahaha....pastukan nak cenduk kan tembikai tu pakai sudu plastik...sekali tengah senduk2 tu sudu aku patah...wakakaka....kalah lagi.......

ada satu acara tu ke ikat belon kat kaki pastu kene pecahkan belon orang tapi belon sendiri kene jaga tau....ni aku awal awal dah keluar da.....hii

lagi acara, sponge bob..yang ni kene basahkan span dengan air pastu lariiii....masuk kan air dalam botol...yang ni group aku dapat no 3 juga......

belah petang ada wat bbq.....banyak giler makanan...cam nak ape makan....

kyra pulak sangat behave...baik sajek.....dier tak tido pun sepanjang hari...boleh??? tapi tak merengek pun.....first time g pantai...teruja kut...kuikui...tapi malamnya dier bantai tido sajek....pagi nak bangun pun payah....cam dier yang take part acara acara tu...hahaha....

keseluruhannya sangat enjoy laaa...best sangat so dekan dah kater next year wat lagi...yahooo



pantai....

lucky bundle

ni masa main pijak belon orang tu...

ni aku baru je lepas tiup belon..

kitaorang depan sand castle kitaorang..hahah...

Wednesday, December 17, 2008

macam macam kyra..

haha...bukan macam macam aznil ye...kyra sekarang sangat buas....haha...dier dah pandai diri, memanjat segala.....sekarang pun memang dah tido kat bawah je aku......dier dah boleh memapah..bergerak dari satu point ke satu point tapi kene pegang something la......kyra tak merangkak...hahaha...boleh tak anak aku tu tak mo merangkak....gigi belum ada pun....dah kyra alergik dengan telur tau..hari tu muka dier sampai kan bengkak sebab dek telur.....aku takut dah nak try telur ngan kyra ni.......





update 3

adik ipar aku ira telah pun selamat melahirkan anak sulungnye secara c-sect..sebabnya dah induce 3 kali tapi jalan still tak bukak...dan sebab kene induce ialah air ketuban dah kering 50%..

so pada 5 disember hari tu lahir la maliq rayyan...:) sama tahun tau dengan kyra cuma kyra lahir awal tahun la...nanti leh gi school sama sama eh....kuikui....ni aku upload gamba babynya..



update 2

nak citer pasal leesyacreative...my bunga business laa....sekarang ni tgh buat order untuk my first customer...hihihi...rasa sangat seronok..see, aku launch kan leesyacreative pada 12 oktober..and now i get my first customer....huhu..korang mesti kate lambatnya baru dapat pelanggan...heloo..ni business online tau..bak kate mai okinokiyo business online ni lembab macam mak nenek skit ....hahaha....yelah, kita bukan ada kedai di alam nyatakan...kalau pasal orang tanya tu memang banyakkkk laa...tanya harga...tanya tu tanya ni...tapi jadinya belum tentu laa...well..adatla business kann......tapi insyaAllah lepas ni moga murah rezeki kami sekeluarga...yess,,this is family business sebab sayang dan kyra sama sama tolong aku...hii..kyra tolong? memang la...dier tolong bagi semangat kat aku pastu dier sama sama doa dengan aku setiap kali ontheway nak anta dier g umah babysitter......nanti aku cakap ngan dier...'kyra, meh doa dengan ibu....bismillahirahmanirahim....ya Allah ya tuhan ku.....lindungila kami sekeluarga........bla bla bla...hiii' 

sekarang leesyacreative ada promosi tau....untuk bunga pahar dip...:)...untuk yang tak tahu, leesyacreative menerima tempahan seperti bunga pahar, bunga dulang, corsage, bunga tangan....daripada dip dan stokin.......all reader....doakan la business ni bertambah maju...amin..ni bagi preview skit...nak tgk lebih g la leesyacreative nyer blog ehhh...




update 1

salam...

huh..lama betul aku tak update ekkk.....ada macam macam benda nak cerita tapi tak tercerita kat sini la...so hari ni aku try la mengupdate...

ahad lepas...lepas punya lepas tau...hahah kitaorang pergi ke taman buaya kat melaka ni hah..tujuan utama nya bukan nak tgk buaya pun..hahaha..tapinya nak pegi taman permainan air kat sana. Baru buka tau..wa...ni kita aku promote la ni...taman permainan air kat taman buaya...untuk dewasa masuk rm10, untuk kekanak rm7..untuk baby macam kyra...huhu..free sajekkk.....untuk tujuan pergi ke taman pemainan air ni aku telah membelikan kyra swimming suit yang bersaiz s.....triump gitu..ibu pun tak pakai triump tau kyra...:)...

so, ahad tu pegi pergila..pergi sekali ngan kak yah sefamily, eda dan dua orang anak angah yang masa tu ada bercuti kat umah nenek dier aka mak aku la....hii.....kyra sangat suka bila masuk dalam pool tu...aku belikan dier pelampung yang leh duduk tu kan....dier siap goyang goyangkan kaki dier...konun nak berenang la....hihi....pastu jerit jerit suka....waaa...seronok la aku ngan ayah dier melayan dier sajek...kitaorang kat situ dalam 2 jam dah laa...pastu balik.....kulit kyra trus gelap...hahah..kulit anak aku tu tak tahan kene panas matahari ler....aku ada amek video..nanti la aku upload dulu kat youtube sebabnya kat sini asyik tak boleh jee......







Thursday, December 04, 2008

pelat

kali ni aku nak buat entry pasal anak buah aku yang ke 13. imran yang kitaorang panggil e'im..hihi..imran ni sangat lah pelat tau....ni antara perbualan aku ngan dier...

e'im - entih, e'im nak dhoti lagi (dhoti = roti)
e'im - ada tuuting la alam elik entih ( tuuting = kucing, alam = dalam, elik = bilik, entih = akula..utih)
e'im - alaaaa.....e'im lom pun amen jem...( amen = main, jem = game)
e'im - amaaaa (amaaa = mama)


haha..pelatkan....tahun depan umo 5 tahun, nak kene school dah....tapi biasanya bebudak bila dah masuk sekolah, pelat dier betul ngan sendirinya.....





ni la e'im...sekarang ni hobby dier main game sajek 24 jam

Monday, December 01, 2008

kenduri kahwin ana

ahad kelmarin aku sefamily pergi kenduri kahwin ana. Ana ni kawan aku la masa blajar kat ukm dulu...roommate aku masa matrik kat KMS..so ahad lepas ana menamatkan zaman bujangnya dengan pasangannya kamarul......hmm

aku dari melaka kol 9 lebih...kunun g awal takut sesat kan...haha.....pastu calling calling ngan suzey, dier ajak konvoi la pulak...so dier minta kami tunggu dier kat masjid KLIA...huuu..tunggu suzey saja naik berasap da...adalah dekat sejam kut......apalah minah ni wat lom siap siap lai......bila suzey sampai bersama dua anak nya, adawiyah yang sangat comel dengan rambut yang curly dengan baby danial yang baru berusia 3 bulan sajek....pastu suzey bawak akak ipar dier teman sebabnya madi, hubby suzey ada keje....

bila suzey sampai dier kate dier tak tahu jalan...aku kate takpe..belasah sajek sebab aku ada peta kan....tapi akhirnya suzey kate jum ikut kak aida ngan hubby dier abang sham..tapinya kene tunggu lagi sebab derang g kenduri lain dulu.....ok la okla...sebab aku ni pun tak tahu jalan nak hentam sajek....kira baikla aku ikut orang yang reti kan....reti ke? hahaha

tunggu kak aida dekat tol shah alam la pulak......pastu sampai kitaorang pun bertolak la.....tapi aku tak tahu  la ni konvoi jenis apa....sebabnya abang sham bawak kete skit punya laju macam dalam F1 tu.......aku ni yang naik kancil terhegeh hegeh nak kejer...

ikut sifu.....kah kah..dekat dua tiga kali juga wat u turn.......tu la, bang sham..bawak laju saje...sampai terlepas jalan sajekkk...derang pun main belasah sajek...hmm

sesat punya sesat akhirnya sampai juga la umah si ana....tapi mak oiiii...dekat kol 3....sib baik makana segala masih ada...dapat la makan sebab  dah memang kebulur...dari melaka beb asyik dok makan sandwich yang aku bekal kan...

so ...enjoy the picture okay...

ni masjid KLIA..tunggu suzey dekat sejam kat sini

tgk si iman usik mak dier, kak aida....iman ni tak dok diam


Dulu masa matrik aku roommate ngan suzey ngan ana ni.....yang kawin dulu suzey le..dah ada dua anak..pastu aku....pastu ana la.....tahu tak? mak ana kenal aku lagi...haha...tak yah sebut nama pun...kuikui..yang lain kene sebut nama dulu.....yelah dah lama tak jumpa...dekat 5 tahun kut......

kyra masa dalam kete ..pheww..tak dok diam seh...die dok diam masa tido saje.....dah melasak dah anak dara aku tu......tapi kat umah kenduri..bagus la dier....behave tol anak aku tu...hmm

ni aku upload kan video kyra masa ontheway tu...

Wednesday, November 26, 2008

busy

i'm so damn busy.....busy busy busy...dengan student yang datang jumpa lagi..dengan markah nak kene summit...dengan kerja luar lagi.....sampai tak dapat nak add bunga kat leesyacreative uhuhu....
kertas tak abih tandalagi...kepalapun weng weng tgk jawapan stundent yang buat aku rasa nak cekik sajekkk....hahahaha......sume ni masalah attitude........tu yang terbawak bawak sampai tak leh jawab exam...yelah..sikap malu tak bertempat, sikap suka ambil muda, sikap tak mahu datang kelas sebab nak tido, sikap tak mahu study walaupun nak exam.......sikap pilh kasih.........suma nya attitude laaa....tensi la aku ni.....pagi tadi buat kelas..aku ni punya la baik kann..buat extra kelas la kan sebab next week nya dah start final...sosajek nak buat revision kan...tapi nya yang datang adalah beberapa kerat jekkk....boleh........ehh dengan studentaku boleh sajekkk......haiiii

Saturday, November 22, 2008

before and after 1


this is before entry...will upload the after entry......

cerita orang kawin

masuk minggu ni adalah minggu ke 3 aku nak makan kacang phol tapi tak dapat...sebabnya kyra pagi pagi dah bangun pastu kol 9 dier nak tido balik..bangun pukul 11...so...camne nak makan kacang phol nya....so kena aku memasak pagi tadi...so menu sarapan tadi adalah mee bandung.....yummy....ok la...lebih puas makan kat umah dari makan kat kedai....pastu tadi my mom call ajak g kenduri kawin kat kampung umah lama kitaorang iaitu kat bukit pala....so pergi la tadi kejap....kyra sibuk nak makan nasi minyak juga...so aku suapkan la3-4 kali nasi tuu.....yang kawin nye ni nama dier kak dila...sebenonya dulu dier penah kawin tapinya dalams sebulan sajek pastu berpisah...maybe tak bersefahaman kut......so ni mariage dier yang kedua laa...tapi meriah tetap la meriah.......dapat la jumpa makcik makcik masa aku tinggal kat sana dulu......dah lama tak jumpa wei....masa aku tinggalkan kampung bukit pala tu umur aku 17...la ni dah 27...dah sploh tahun...last jumpa derang masa aku kawin la hari tu......ok la ..enjoy the picture....

tokey kek ngan anaknya yang kuat merajukkk..hhuhu

kak yah with her old friend, kak lina



kyra yang chumeelll....

inila pengantinnyer..kak dila

award


huhu..dapat award dari pada incik fendi

tq tq.......award ini saya beri kepada sesiapa saja yang datang ke blog saya ini....ambil la...jangan tak ambil tau

kene tag



tak penah penah kene tag...kene  pula kali ni....got this from mimi

the rules is

1. Put the logo in ur blog
2. Add a link to the person who shared it with u
3. Nominate at least 7 other blogs
4. Leave a message for ur nominee on their blog 

now, i want to tag...saper yer...

ira

marsha

halen

moi

haha...ak cukup lagi 4..tak pe la ye.....



Wednesday, November 19, 2008

kisah itu dan kisah ini

hai..dahla.Tak payah lahnak mengharap lagi. Dari pagi akumengharap tapinya cam sia sia sajek..takpelah, tak de rezeki kat sini ada la rezeki kat tempat lain. mungkin rezeki tulagi besardari yang ini..Aminn.....banyak to dugaan rasaya..but pleaseeee....don't give up okay...

aku tengah tunggu kelas pukul 4 ni.....tapi aku tak wat kelas, aku wat ujian.....soalan dah siap dah ni atas meja aku. oh ya..tadi aku baca blog pasal arwah baby zulaikha tu..kalau korang tak tahu boleh baca kat sini. tapinyakan, aku baru baca separuh saje aku dah give up da....tak sanggup rasa nak teruskan baca.....tetiba je dada tu rasa sarat sangat...ingat kat kyra kat babysitter....tapinya aku sangka baik je kat bs kyra tu sebab so far aku tgk dier jaga kyra okla.....ada skit tak puas hati aku buat buat tak pandang laa....bende kecik tapi..yelah kita ni mak mak kann.....hati tu lain skit....apa pun aku harap ibu kepada arwah zulaikha ni sabar dan tabah.......dugaan amat besar tu...aku tgk tgk gambar arwah pun aku dah sebak.....takpe..syurga dah tentu ganjaran untuk die....

Tuesday, November 18, 2008

update story

salam semua...
kebelakangan ni asyik malas sajek mahu update blog laaa....sekarang ni dah hujungsem so ada la skit busy nya..nak kejarkan silibus, exam, assgmnt la bagai.....
aku ada aupdate bunga bunga baru kat leesyacreative ..have a look yer...any comment ke kalo nak comment pape....ooo please ..i need a feedback to improve....to be better, i need people's feedback.....buat bunga memang betul betul syok..best sangat....sangat menarik tau business ni....i really enjoy it....and now i'm thinking ohter things yang dulu penah nak buat tapi dah tinggalkan..tapi tu kene belajar dulu....dah ada sifoo da..cumanya my sifoo tu busy laa....nanti nak kene calling calling......
ooo.....my hubby benje makan hari tu sempena harijadi ...benje lambat dua hari sebabnya aku kan demam teruk hari tu kannn......nak g makan aku bagi kyra makan dulu...dier dah kenyang so tak kaco ibu ngan ayah dier makan....baguskan.....

Sunday, November 16, 2008

work or part time work....

i've a class today. A oum class....class will start at 12.30 and now i still at home....and my little kyra is sleeping. i want to spend a weedend time with her but i have to go work...a part time work....hmmm...mengeluh ke aku ni..isy isy...

Wednesday, November 12, 2008

today is my birthday!!

hi there, today is my birthday. now i'm 27..still young,right?..uhh...

well..dapat kad dari sayang pukul 1 pagi....hehehe....ada cerita pasal kad..tapi biar la rahsia....celebration...takde pape pun lagipun aku tengah demam...hari ni aku el sebabnya demam...demam di harijadi....well itu tandanya Allah mengingati aku di hari jadi aku tau....best kan....

surprise from my hubby???kuikui...my hubby not that type..dier tak reti...tapi akupun dah tak kisah...dulu kisah la gak....

apa yang aku harap sempena harijadi ni...semoga aku dikurniakan kesihatan yang baik untuk menjaga keluarga, membesarkan anak dengan baik, menjadi isteri yang taat, menjadi anak yang baik....dan semoga perniagaan ku akan bertambah maju dan maju dan maju......chaiyokkk....

sekian saja cerita dihari jadi.......

Saturday, November 08, 2008

a song

i went to tya's blog and i heard this song....very cute song from Rashid & (small),Mohamed Bikha - Dawud....ada pengajaran tau lagu ni...pengajaran dier jangan la bangkang kalau anak kita ada sebarang pendapat ke apa ke..at least try to listen laa...enjoy... 


">

Friday, November 07, 2008

picture of me

lama tak post kat sini....busy laa...busy wat benda lain....lagipun takde pe yang menarik untuk diceritakan...so just enjoy the picture...si busyuk kyra..






Tuesday, November 04, 2008

question mark

salah kah kadang kadang kita menegur orang? adakah sume orang pantang ditegur....walaupun tidak melawan dengan kata-kata tetapi melawan secara diam lebih pedih dari melawan dengan kata kata...
bila terlalu penat salah kan meminta tolong....adakah dengan meminta pertolongan itu boleh menyebabkan semua rancanganya terpaksa dihentikan.....

Sunday, November 02, 2008

mari goyangkan badan

sabtu ni tak wat pape pun...aku buat satu lagi koleksi untuk leesyacreative. bunga dulang from dip..nanti la baru upload..bangun pagi nak gi makan kacang phol tapi nya aku ni gi lipat kain la..soh sayang vakum rumahla...bukak kan cd untuk kyra laa....tup tup lengah lengah sangat kyra pun tido...hmm...so kene la tunggu dier bangun baru leh g makan.....pastukan cam dah lambat sangat then tak jadi g makan kacang phol sebab jauh skit dari umahkan...trus tuka plan g ayamas makan nasi ayam......pastu trus g umah MIL...sekali my mil and also fil sume takde umah...tapinya adalah bila, wan ngan idek...so akupun lepak la....dalam kol 1 kut baru sume sume balik....kyra cam biasa....meragam la sebab tak cukup tido(sebab tadi ibu tak tunggu pun kyra bangun, ibu kejut kan..hahaha) pastu akupun tido kan dier dengan aku aku pun tertido....
dalam kol 3 akupun balik tapi singgah beli majalah pesona pengantin sebab bulan ni ada edisi untuk bunga telur....beli sebab nak tgk versi versi baru sajekk....okla..worth it gak..
pagi tadi masa aku pasangkan cd lagu lagu kat kyra...dier excited sangat tgk tv sambil goyang goyangkan badan dier..haha...lawak jekk....ni aku amek video ni...oo..tolong abaikan umah ku yang bersepah..dan tv ku yang berada di atas lantai ituuu..kuikuikui
video

Thursday, October 30, 2008

menu


ni menu malam tadi..kuew teow hong kong.banyak kan sawi...aku campak sekali daun pegaga..hahaha....lawak kan..tapi lantak la sebab aku nak mantainkan susu..aku belasahlah kunun nak makan..tapi nya yang iya iya bertambah sayang la...aku plak yang rasa cam tak sedap pulak..kuikui....aku tak tambah pun...tapi aku telan la juga sayur sayur tu..sapa yang kenal aku tahu sangatlah aku ni tak gemar sangat makan sayur....

menu kyra malam tadi pulak oat ngan kurma...aku tak amek gamba pulak...didihkan oat pastu masuk kan 3 biji kurma..daa siap...kyra sekarang tak leh kalo tak makan malam nanti die tunjuk perasaan....mesti kena makan baru nak tido.....so kena la masak kan pape juga untuk dier..menu tengah hari kyra sekarang chicken sajekkk...huhu...nasi+ayam+carrot tak pun carrot hanti ngan kentang atau bayam......so far kyra tak de pilih pilih makan ni...

weekend ni nak beli kan dier brokoli...ajar makan brokoli lak..pastu nak introduce kyra ngan fish pulak.....aku tak penah lagi bagi ikan..sebab ikan start bagi 9 bulan kan..eso kyra 9 bulan....akupun dah busan masak kan kyra ayam ayam ayam.....tuka ikan pulak la....

Friday, October 24, 2008

soundtrack sepi

mari lah layan soundtrack sepi ni....best gilee...rasa nak meleleh air mata jekk..cite dier pun best gile..vanida imran cantik sangat....my hubby paling suke part part derang main tepung kat dapo tu...huhu...romantik kan sayang....

                                     

work and open house

aku dah tuka template untuk blog leesyacreative....ok tak? aku sedang gigih lagi menambah koleksi...koleksi yang akan datang adalah bunga dip dan more corsage....check it out..

i feel lemau lemau jekkk hari ni....this week baru aku terperasan yang aku ada banyak bab lagi untuk di habis kan sebelum semester habis....subjek ppc la...yang lagi dua tu bule je....hari ni hari jumaat, pepagi subuh lagi hujan dah turun..so sejuk je la hari ni....pastu aku ni ada kelas kol 8 pagi....oho...sila teka berapa ramai student aku yang datang???4orang !!!...4 orang sajekk....yang lain tu aku teka sedang enak dibuai mimpi ataupun sama sama lorat nak sambut deepavali......truk kan attitude..aku tensi gile buka je pintu kelas tgk ada 4 ketul ajekk....tah pape

ahad ni aku join akak aku buat open house tapinya buat kat umah mak sajekk....huhu..orang sume kate aku ngelat takmo bagi datang umah baru....bukan...bukan aku takmo buat kat umah aku...tapinya leceh la...umah aku takde perkakas best best nak masak macam kat umah mak...lagi pun senangkan sekali jalan dengan ada bantuan banyak pihak.....kihkih....

tiap tiap tahunpun memang buat open house kat umah mak...dan sume orang akan balik....berkumpul sama sama..masak sama sama....cot cet sama sama.....

nanti aku upload gamba openhouse la yekk...weekend ni cuti sampai isnin...best nye.....

Monday, October 20, 2008

makan makan

ni backdated punya entry ni..masa ni g makan kat sri percik kat malim tu sebabnya aku nak makan nasik beriani....tgk la tu kyra yang tak reti nak dok diam.masa ni ayah dier pegang lagi...pastu ayah dier nak makan aku lak kene pegang...adoii...lenguh sebab dier asyik melentok kesana lentok kesini...dok dalam highchair???..hmmm..adalah 10 minit ajer.....


pandang apa tah dua beranak ni....



mine....

Thursday, October 16, 2008

leesyacreative-my online business

kyra takde gigi..huhu

hmmm..hari ni aku telah melancarkan blog business aku....feel free to visit here leesyacreative

apa aku rasa..hee..sedikit teruja sebab apa tau..sebab akhirnya aku berani nak ambil langkah yang dulu aku rasa payah sangat....

aku selalu plan nak wat business....macam macam yang aku rancang..macam macam jenis produk yang aku listkan ...macam macam email yang aku send untuk mintak quotation la...tanya pasal produk laa.....macam macam blog atau website yang aku jengah untuk membantu menambah idea...dan macam macam benda yang aku try cari dalam diri untuk tahu apa kekuatan aku yang aku leh guna untuk majukan diri....huhuu dan at last.....aku start juga business online aku....

sebenarnya nak pilih produk untuk di niagakan juga memerlukan banyak pemerhatian...satu satu produk dalam list aku di gugurkan setelah mengkaji potensinya...dan akhirnya aku memilih produk yan melibatkan perkahwinan....

tak kisah lah korang nak kate aku ni kecoh je...customer belum ada pun.....heee...takpe ....aku bangga dengan diri aku sebab menyahut cabaran diri sendiri......apapun i just want to highlight here that I'M READY......

korangg...doakan la ye kejayaan aku...

tgk tu..ada hati nak turun katil

Wednesday, October 15, 2008

luck

get your free handbag here .....lets try..maybe its your luck....

Monday, October 13, 2008

mengong la aku

kadang kadang orang lain cuba nak tolong kita dengan membuatkan kerja yang sepatutnya kita yang buat.....tapi kadang kadang kita memang mengharapkan pertolongan tetapi kadang kadang kita mahu melakukan sendiri tanpa pertolongan orang sebab kita nak bukti kan pada diri yang kita boleh........

arghh....nape tah dengan aku.....rasa tensi sangat...dengan sume orang aku marah marah.......tak de yang terlepas......sampai 'orang ' komplen dengan perangai aku yang di landa monsun barat laut....ataupun angin tsunami ni....

tah la.......hati ni rasa nak marah sajekkkkkk

Sunday, October 12, 2008

wallaaaa

pagi pagi tadi dah breakfast ngan kacang phol kat tempat biasa..hee....pastu MIL kate nak datang malam ni tapinya tak jadi pulak sebab orang depan umah aku ni ada buat majlis tahlil merangkum sekali ngan open house.....

sekarang ni kyra ngan ayah dier dua dua tido...aku jap lagi nak vacum bilik ni......pastu aku nak wat bunga bunga annn.....hihihihiii.....

kyra semalam kitaorang g openhouse kat umah officemate aku bukan main suka lagi....siap tu dah berubah karektor tak takut orang.....sape peganga dier oke saje..masa makan pizza semalam pun orang sebelah meja pegang pun dier ok saje..siap bule gelak gelak...pegang pegang orang tu...wah wahhh......sudah berubah nampak....hiiii

open house sana sini...tak jemput aku jekkk...hahahaha....malam hari tu pegi 2 sekali open house...yelah..hari kan tak raya kann..so pegi open house saje laa....next week ada open house lagi...petang ni depan umah aku.....aku ngan sayang plan nak wat open house juga..maybe masa cuti deepavali kut...bule tak.....raya deepavali aku nak wat open house raya puasa...kuikuikui....

aku ngan sayang lately..hahaha...selalu gado pendapat sajekkk....sayang kate dier betul...aku kate aku betul....aku ada opinion..sayang ada opinion...huhuhuhu....sume nak menang ..last last aku bagi kyra menang jekk...buleee????gyaaaahaaa....

selasa ni kena naik kl...bengkel kat utm lagikkk...aiyooo....malas tol laaa.....

Friday, October 10, 2008

online sajekkk

do you like buying online?......dulu kan aku takut aje nak beli beli secara online ni. yelahkan takut kalo kene tipu la. then aku mula mula try beli beli online ni through forum wanita melayu. kat situ aku beli perfume dengan kain....huhu...menarik la sebab cam excited dapat parcel tu kan. pastu aku beli botol susu ngan teat from babyloft. pastukan aku ada beli maidmilk untuk tambahkan susu badan aku kat momslittleones. hiii......mak aku paling penin sebab mak mana caya beli beli online ni.
lepas tu kan aku beli breastpump...ni kira benda paling mahal la aku beli through online ni..aku beli spectra 3 ni dekat bbstore. aku terpedaya dengan spectra ni ..hahaha...sebabnya aku baca review kat forum susuibu.. tapi spectra 3 memang best..sangat membantu aku....aku lebih confident la dengan pump ni...masa beli breastpump ni aku berjaya mempengaruhi officemate aku kak wani beli sekali..tapi kak wani beli spectra 2 laa.......pastu apa ehh aku beli lagi.....aku ada beli baju baby gak kat blog mana tah...ada la 2 kali...tapi untukbaju baby aku rasa aku takmo beli online lagi kut sebab saiz baju ni kekadang lain dengan jenama yang lain.....aku ada beli juga barang kat ebay. kat situ aku beli thermabag.... yang paling latest aku beli tudung......tudung dubai depat satu website ni....kat sericahaya...tu tudung yang aku pakai untuk rayatu..best la pakai tudung dubai ni sebabnya senang sangat....

pada aku shopping online ni syok la juga tapinya tak bule tilik tilik aje laa....kalo adik aku memang reject je buy secara online ni...sebabkan pada aku kalo peniaga tu nak maju, nak berjaya dalam perniagaan mesti la dier akan berniaga dengan jujur dan beretika means dia tak la tipu pelanggan kan.....so untuk setakat ini....pembelian yang aku buat memuaskan saja......

so korang? suka tak beli beli online ni.....

tak lama lagi aku nak jadi peniaga online pulak....kuikuikui........insyaAllah....aku akan cuba buka tempahan tak lama lagi.....tunggu la ye......doa doakan laa.....

normal???

semalam kyra dah back to normal....as to me laa...sebabnya afterdie high fever tu dier asyik monyok ajekk takmo gelak gelak....dah tu moody saje......tapi lani kan dier gasak nak berdokong...nak patah dah tangan aku ni...aku ni dah le selim melim ajekk...
pagi tadi aku ni dah la ada kelas kol 8 ..time orang nak cepat tu kyra pula bangun awal pastu nak kene attention kat dier jekk...mana bisa nak....kok nya ibu kan ada kuliah...pastu aku pun moody...aku bising bising kat kyra......marahkan dier...pastu ayah dier tego la aku....hmmmm......

aku ni sampai sekarang tak simpan simpan lagi duit yang kyra dapat daripada dier lahir hari tu....aku tak tahu la nak simpan kat ne yang bagus...ni dapat lagi duit raya......mana nak simpan ekkk...mana yang bagus ekkk

pastu aku tengah cari cari mana insurans paling best nak masuk kan kyra..penting la insuran ni..dalam kepala aku ada satu insuran yang aku nampak ok la.....iaitu prudential......tapi mahal skit compare ngan insuran lain yang penah aku survey laa...lagi satu kalo ngan prudential ni aku ada satu agen yang baik punya ..huhuu...aku kenal dier memang agen yang bagus laa...huhuhuhu...korang masuk kan insurans apa eh untuk anak korang.....tinggal la komen skit....

Wednesday, October 08, 2008

sad story during hari raya

oh ho...lama nyer tak update blog kan....sebabnya aku busy..bukan busy raya ye atau busy melawat sedara mara tapinya busy menjaga my baby yang sakit sampai kene admit kat hospital.sian kan kyra....on her first raya dier jatuh sakit laa...

kan entry bawah ni kan aku excited giler la kan posting kyra yang happy beraya tapi kan tu hanya untuk raya pertama aje....petang raya pertama tu badan dier dah start panas da.....aku ni kan ingat dier demam nak beralih bulan....sebabnya kyra kan lahir on 31......selalu memang gitu...demam ..bagi ubat demam atau pun tampal kool fever tu....basahkan stokin dier...demam dier sure turun punya...so aku ingat benda yang sama la kan...

so..during raya kedua tu, aku bawa juga kyra g batu pahat..raya kat kampung mil...dengan dahi bertampalnya aku bawak kyra tu...masa g batu pahat tu demam dier so so jek...cumanya demam kali ni bila bagi ubat kebah pastu demam dier naik balik...pastu demam dier akan jadi kuat sgt bila malam...balik dari baru pahat dalam kol 10 lebih sampai melaka badan dier dah panas balik....aku bagi la ubat demam kan....pastu kol 3.30 pagi tiba tiba jadi panas sangat...aku panik....bawak la klinik 24 jam.....

kat kinik die msk kan ubat bontot....pastu dier bagi la segala mcm ubt walaupun anak aku tak selesema ngan batuk.......esoknya demam kyra da ok....badan dah tak panas so nak g pulak melawat sedara mara kat melaka pulak....tapi kitaorang dpt g dua umah je sebab kyra dah start ngamuk....nangis nangis.....so akupun balik..sampai umah aktif pulak die..main main...suka suka.....badan pun tak panas sangat.......

pastu dlm kol 1 pg badan die naik balik panas....aku msk kan ubat bontot sebab panas sgt...letak kan tuala basah..pakai kan stokin basah.....pastu die tidur......okla.....pukul 5.30 pg.....tiba tiba dier nangis....aku bgn tgk dier menggigil gigil.......bila aku peluk dier aku pun dapat rasa badan dier menggigil....satu badan....badan panas balik..panas sangat...ya Allah..kalutnya aku....sayangpun kalut...then kitaorg trus decide bawak g hospital putra....dlm kete aku peluk kyra kuat kuat .....aku lap lapkan badan die dengan tuala basah...aku jd takut sgt..aku teringat yg demam pnas boleh bwk maut...bole effect otak....sambil peluk kyra aku nangis2....aku tgk muka sayang pun worried giler...

sampai hospital, trus g ER.....check suhu..40.2!!!!.....then doktor soh admit..kitaorg decide pilih dr zainal.....demam kyra naik turun naik turun sebab dier kene jangkitan kuman kat tekak.......that why demam tak baik2....so kat hospital kya kene msk air 2 bag....sian tgk tangan dier yg halus tu kene cucuk masak air....kat hospital..suhu kyra naik turun naik turun......by day 3..baru la stabil....

kene admit sampai 3 hari....now kyra bacak to active...hehehe....alhamdulillah....syukur sesangat....ibu tak raya pun takpe asalkan baby ibu sihat.....