Wednesday, November 26, 2008

busy

i'm so damn busy.....busy busy busy...dengan student yang datang jumpa lagi..dengan markah nak kene summit...dengan kerja luar lagi.....sampai tak dapat nak add bunga kat leesyacreative uhuhu....
kertas tak abih tandalagi...kepalapun weng weng tgk jawapan stundent yang buat aku rasa nak cekik sajekkk....hahahaha......sume ni masalah attitude........tu yang terbawak bawak sampai tak leh jawab exam...yelah..sikap malu tak bertempat, sikap suka ambil muda, sikap tak mahu datang kelas sebab nak tido, sikap tak mahu study walaupun nak exam.......sikap pilh kasih.........suma nya attitude laaa....tensi la aku ni.....pagi tadi buat kelas..aku ni punya la baik kann..buat extra kelas la kan sebab next week nya dah start final...sosajek nak buat revision kan...tapi nya yang datang adalah beberapa kerat jekkk....boleh........ehh dengan studentaku boleh sajekkk......haiiii

Saturday, November 22, 2008

before and after 1


this is before entry...will upload the after entry......

cerita orang kawin

masuk minggu ni adalah minggu ke 3 aku nak makan kacang phol tapi tak dapat...sebabnya kyra pagi pagi dah bangun pastu kol 9 dier nak tido balik..bangun pukul 11...so...camne nak makan kacang phol nya....so kena aku memasak pagi tadi...so menu sarapan tadi adalah mee bandung.....yummy....ok la...lebih puas makan kat umah dari makan kat kedai....pastu tadi my mom call ajak g kenduri kawin kat kampung umah lama kitaorang iaitu kat bukit pala....so pergi la tadi kejap....kyra sibuk nak makan nasi minyak juga...so aku suapkan la3-4 kali nasi tuu.....yang kawin nye ni nama dier kak dila...sebenonya dulu dier penah kawin tapinya dalams sebulan sajek pastu berpisah...maybe tak bersefahaman kut......so ni mariage dier yang kedua laa...tapi meriah tetap la meriah.......dapat la jumpa makcik makcik masa aku tinggal kat sana dulu......dah lama tak jumpa wei....masa aku tinggalkan kampung bukit pala tu umur aku 17...la ni dah 27...dah sploh tahun...last jumpa derang masa aku kawin la hari tu......ok la ..enjoy the picture....

tokey kek ngan anaknya yang kuat merajukkk..hhuhu

kak yah with her old friend, kak lina



kyra yang chumeelll....

inila pengantinnyer..kak dila

award


huhu..dapat award dari pada incik fendi

tq tq.......award ini saya beri kepada sesiapa saja yang datang ke blog saya ini....ambil la...jangan tak ambil tau

kene tag



tak penah penah kene tag...kene  pula kali ni....got this from mimi

the rules is

1. Put the logo in ur blog
2. Add a link to the person who shared it with u
3. Nominate at least 7 other blogs
4. Leave a message for ur nominee on their blog 

now, i want to tag...saper yer...

ira

marsha

halen

moi

haha...ak cukup lagi 4..tak pe la ye.....



Wednesday, November 19, 2008

kisah itu dan kisah ini

hai..dahla.Tak payah lahnak mengharap lagi. Dari pagi akumengharap tapinya cam sia sia sajek..takpelah, tak de rezeki kat sini ada la rezeki kat tempat lain. mungkin rezeki tulagi besardari yang ini..Aminn.....banyak to dugaan rasaya..but pleaseeee....don't give up okay...

aku tengah tunggu kelas pukul 4 ni.....tapi aku tak wat kelas, aku wat ujian.....soalan dah siap dah ni atas meja aku. oh ya..tadi aku baca blog pasal arwah baby zulaikha tu..kalau korang tak tahu boleh baca kat sini. tapinyakan, aku baru baca separuh saje aku dah give up da....tak sanggup rasa nak teruskan baca.....tetiba je dada tu rasa sarat sangat...ingat kat kyra kat babysitter....tapinya aku sangka baik je kat bs kyra tu sebab so far aku tgk dier jaga kyra okla.....ada skit tak puas hati aku buat buat tak pandang laa....bende kecik tapi..yelah kita ni mak mak kann.....hati tu lain skit....apa pun aku harap ibu kepada arwah zulaikha ni sabar dan tabah.......dugaan amat besar tu...aku tgk tgk gambar arwah pun aku dah sebak.....takpe..syurga dah tentu ganjaran untuk die....

Tuesday, November 18, 2008

update story

salam semua...
kebelakangan ni asyik malas sajek mahu update blog laaa....sekarang ni dah hujungsem so ada la skit busy nya..nak kejarkan silibus, exam, assgmnt la bagai.....
aku ada aupdate bunga bunga baru kat leesyacreative ..have a look yer...any comment ke kalo nak comment pape....ooo please ..i need a feedback to improve....to be better, i need people's feedback.....buat bunga memang betul betul syok..best sangat....sangat menarik tau business ni....i really enjoy it....and now i'm thinking ohter things yang dulu penah nak buat tapi dah tinggalkan..tapi tu kene belajar dulu....dah ada sifoo da..cumanya my sifoo tu busy laa....nanti nak kene calling calling......
ooo.....my hubby benje makan hari tu sempena harijadi ...benje lambat dua hari sebabnya aku kan demam teruk hari tu kannn......nak g makan aku bagi kyra makan dulu...dier dah kenyang so tak kaco ibu ngan ayah dier makan....baguskan.....

Sunday, November 16, 2008

work or part time work....

i've a class today. A oum class....class will start at 12.30 and now i still at home....and my little kyra is sleeping. i want to spend a weedend time with her but i have to go work...a part time work....hmmm...mengeluh ke aku ni..isy isy...

Wednesday, November 12, 2008

today is my birthday!!

hi there, today is my birthday. now i'm 27..still young,right?..uhh...

well..dapat kad dari sayang pukul 1 pagi....hehehe....ada cerita pasal kad..tapi biar la rahsia....celebration...takde pape pun lagipun aku tengah demam...hari ni aku el sebabnya demam...demam di harijadi....well itu tandanya Allah mengingati aku di hari jadi aku tau....best kan....

surprise from my hubby???kuikui...my hubby not that type..dier tak reti...tapi akupun dah tak kisah...dulu kisah la gak....

apa yang aku harap sempena harijadi ni...semoga aku dikurniakan kesihatan yang baik untuk menjaga keluarga, membesarkan anak dengan baik, menjadi isteri yang taat, menjadi anak yang baik....dan semoga perniagaan ku akan bertambah maju dan maju dan maju......chaiyokkk....

sekian saja cerita dihari jadi.......

Saturday, November 08, 2008

a song

i went to tya's blog and i heard this song....very cute song from Rashid & (small),Mohamed Bikha - Dawud....ada pengajaran tau lagu ni...pengajaran dier jangan la bangkang kalau anak kita ada sebarang pendapat ke apa ke..at least try to listen laa...enjoy... 


">

Friday, November 07, 2008

picture of me

lama tak post kat sini....busy laa...busy wat benda lain....lagipun takde pe yang menarik untuk diceritakan...so just enjoy the picture...si busyuk kyra..






Tuesday, November 04, 2008

question mark

salah kah kadang kadang kita menegur orang? adakah sume orang pantang ditegur....walaupun tidak melawan dengan kata-kata tetapi melawan secara diam lebih pedih dari melawan dengan kata kata...
bila terlalu penat salah kan meminta tolong....adakah dengan meminta pertolongan itu boleh menyebabkan semua rancanganya terpaksa dihentikan.....

Sunday, November 02, 2008

mari goyangkan badan

sabtu ni tak wat pape pun...aku buat satu lagi koleksi untuk leesyacreative. bunga dulang from dip..nanti la baru upload..bangun pagi nak gi makan kacang phol tapi nya aku ni gi lipat kain la..soh sayang vakum rumahla...bukak kan cd untuk kyra laa....tup tup lengah lengah sangat kyra pun tido...hmm...so kene la tunggu dier bangun baru leh g makan.....pastukan cam dah lambat sangat then tak jadi g makan kacang phol sebab jauh skit dari umahkan...trus tuka plan g ayamas makan nasi ayam......pastu trus g umah MIL...sekali my mil and also fil sume takde umah...tapinya adalah bila, wan ngan idek...so akupun lepak la....dalam kol 1 kut baru sume sume balik....kyra cam biasa....meragam la sebab tak cukup tido(sebab tadi ibu tak tunggu pun kyra bangun, ibu kejut kan..hahaha) pastu akupun tido kan dier dengan aku aku pun tertido....
dalam kol 3 akupun balik tapi singgah beli majalah pesona pengantin sebab bulan ni ada edisi untuk bunga telur....beli sebab nak tgk versi versi baru sajekk....okla..worth it gak..
pagi tadi masa aku pasangkan cd lagu lagu kat kyra...dier excited sangat tgk tv sambil goyang goyangkan badan dier..haha...lawak jekk....ni aku amek video ni...oo..tolong abaikan umah ku yang bersepah..dan tv ku yang berada di atas lantai ituuu..kuikuikui
video