Monday, February 15, 2010

i made my own bias tape

i get this tutorial here. Then i try make for my current project..hehe..jadi laa...senang bangat. tak payah guna bias tape maker tu. hehe..oh ya..I'm sewing again. Setelah lama tak menjahit. Sebabnya hari tu busy dengan order. Sekarang sume order dah siap. Kalau ada pun baru nak set appointment bulan 3. So di kesempatan ini, mari kita menjahit.
Kali ni nak try buat halter top untuk kyra. Ada sesape nak join. Jum la buat sekali. Tutorial leh dapat kat link atas yang ada tu..:)
ok
xoxo



4 comments:

Lina Rahim said...

bias tape tu apa dan apa fungsinya?

alamaya said...

afni - bias tape tu macam..hmmm macam kun baju kurung....selalu kan beli kat kedaikan.warna plain je. tapi ni bat sendiri punya. ada teknik skit..selalu kita guna nak wat border. kat bawah baju ke.....

Lina Rahim said...

wah..so, kalau buat sendiri, boleh la buat yang bercorak-corak ye?

yulie elveera said...

wah wah wha.. good job!