Wednesday, April 08, 2009

project hujung minggu - sewing sajekkkk

hujung minggu lepas ada berjaya menjahit tiga helai baju kyra...dua peasant blouse dan satu gown...tapikan..pity me..yang gown tu dah penat penat buat..sebab ni kali pertama aku jahit gown pulak kan...bila dah siap pakai kan kyra...ceh..tak muat pulak....apakah? adalah part yang tak betul tu skit......aku pun tak tahu nak explain camne....tiga tiga baju tu aku dah snap dah...tapi camera tak bawak la tak dapat nak publish..nanti malam kang aku letak sini....
guna mesin jahit kekadang mencar tol....tetiba benang bergumpal la....jatihat jadi cam tah pape la....walaupun orang kater ala senang je..jahit lurus jeee...amboi la jahit lurus je ehhh....kalau tangan tak tetap jahit lurus pun boleh jadi tak berapa lurus tau..jahitan tak cantik pastu terluar ke ape ke..hahaha...aku pun tak berapa reti nak explain.....
untuk yang gown kyra tu aku first try buat kedut kedut...yela gown kann.....dah jadi da...tu yang frust tu kyra tak leh muat...aku rasa untuk baby 6-12 bulan leh kot.....sape nak????hahaha...aku bagi hadiah saje.....tapikan aku jahit tak leh cantik tau......aku ni asal cantum..hahaha...yelah yang pakainya kyra..kyra lom reti demand demand lagi...dier pakai je apa ibu dier pakaikan dier......:)...
aku nak blajar jahit baju kurung la....nanti tak yah nak soh kedai jahit kan......dah la mahal pastu kekadang tak sedap pakai...pastu..nak kene tunggu laaa...kalau dapat jahit sendiri kan bagus eh...leh aku melaram kat opis....
baju kyra yang lagi dua tu yang blouse tu aku dah pun pakai kan kyra...hehe..dan telah berjaya mendapat pujian dari mak aku...ayah aku..mak mentua juga..suami juga..adik aku juga..kakak2 aku juga...dah ramai lagi..hahaha...dan aku suka kerana aku ni memang suka dipuji....hihi...yelah orang yang lahir bulan november ni memang la suka dipuji.....bagi kembang semangkuk........
boring la entry aku ni sebab tak de gambo ehh...nanti malam aku letak gambo ok......

2 comments:

okinokiyo said...

sila letak gambo cpt2 okehhh nak tgk

Tika said...

hehe..oohh.. akak november yeh.. same lah kite! hehe.. ye ke org november suke di puji?? hahaha