Wednesday, April 08, 2009

blouse dan kain

ok..ini la dier hasil yang aku buat hujung minggu hari tu....dan tadi aku ajak sayang dengan kyra teman aku gi kamdar untuk membeli sedikit..hihi...sedikit ok....haha...memang la tamak aku ni...ok ok..membeli cotton lagi....dan aku beli juga satin dan organza...

ini peasant blouse pertama...kali ni leher dengan lengan tu aku tak pakai getah aku guna benang elastic saje...lagi senang...hihi

ini pula peasant blouse yang kedua.. aku guna dua fabric yang berbeza..konon fesyen la kan....aku rasa cam ok la......

ini la gown yang aku citer tu...yang buat kyra tak muat tu pasal aku belah untuk butang tu pendek sangat patut kene panjang lagi skit...baru ok...mak aku kate alter le....memang leh alter tapi kan leceh la kan.....baju yang dah siap nak kene tetas balik....waawawa.....tunggu la aku ada masa rajin...kalau tak gown ni aku bagi hadiah je.....ada sape nak???

ini koleksi terbaru...tapi yang dua dua dari kanan tu lama sebenarnya...haha..saje nak tunjuk juga...semua ni japaness cotton.....eh eh..bukan..yang warna coklat tu satin cotton...sebelah tu cotton biasa..aku beli kat nagoya...beli masa nak testing menjahit....

hah...yang ini pula kain organza dengan satin..aku berangan nak buat dress ala ala flower girl untuk kyra. sebabnya adik ipar aku nak kawin bulan 6 nanti...so aku nak try buat laa......idea cam banyak tapi tak penah jahit guna dua dua fabrik ni kan....satin kan licin....tak tahu la lagi.....warna tu dua dua hubby aku yang pilih...kalau tak lawa....marah die...haha..perlukah??

9 comments:

eRiNsZ said...

cute nyer blouse tu...
cik alamaya.... klo rajin wat la tutorial..hehe.. bley erin try...

biler la nak try tu..
nyway nice 2know u

alamaya said...

erin- panggil kita jannah jekk...untuk yang blouse tu kita ikut tutorial yang maya bagi...leh link dari blog kita ni....try la..blouse tu senang jek..simple...
nice knowing you too...

naja said...

aku suka giler cotton,
tapit ak tahu menjahit la..huhuu
tangan keras n tak berseni..
tp cm miant je tgk ko buat nih...
tempah leh...ekekek
terer la ko jannah...! salute!

alamaya said...

naja - ekekek..ko nak tempah ke??ala ko pun leh buat la..dulu akupun kater aku ni tangan tak berseni..keras la...tak reti menjahit la tapikan kalau nak mesti boleh punya.....nanti kalau aku ada koleksi boleh la ko beli eh..sekarang sume baju aku jahit untuk kyra je dulu...hikhik...

nAnA said...

Comey la kak..Akak jual ke?

alamaya said...

nana- siapakah nana ini..musykil la...nana tingkat 5 ke?

yulies said...

jannah, minatla yg first tu. bile bukak order? hehe.. dekat je ni kalau nk amik. kalau ada nnti nk panjang sikit (sbb badan ff panjang_) pastu nk colour ala2 pinkish sikit.. huhu.. tgk ni lom apa2 dh demand! minat la floral ala tunic!

yulies said...

eh silap.. yg second!

alamaya said...

yulie- tungguuuu......ekekeke....tunggu tau.....nanti dah ada kita roger roger