Saturday, March 28, 2009

kyra's shirred blouse..made by ME!!!!!

i'm done with my project..yes...!! it's another blouse for my little princess..semalam petang dah siap tapi tak sempat nak upload kat sini...tapinya..bahagian shirred tu cam sempit skit untuk kyra tapi leh la muat..mungkin tak leh pakai lama. takpela aku simpan untuk adik kyra...hehehe...upsss..aku tak pregnant ehh tapi nanti kalo ada rezeki pregnant aku nak baby girl juga...boleh tak???

kalau lagi boleh aku nak baby kembar..satu lelaki, satu perempuan....hahaha...boleh ke...keturunan kembar pun tak de...upsss....terpesong sudah aku ni...

fabrik ni aku beli kat kamdar....yang bahagian atas pakai japanese cotton, yang bawah tu pakai cotton biasa jek...japanese cotton tu aku beli semeter...semeter RM12.80...boleh buat banyak baju dengan semeter tu untuk saiz kyra la kan....yang bawah tu plain cotton biasa je..ni aku beli 1/2 meter...semeter rm4.8.....keras skit kain die...

aku gunting kain hari khamis tengah hari masa lunch..masa lunch aku balik umah mak aku....pastu hantar jahit tepi..aku mintak kelim halus punya...pastu balik kol 5 sampai umah mak 5 lebih trus jahit sampai kol 7....tak siap lagi hari khamis tu...

malam aku sambung jahit bunga kat bahagian skirt tu

jumaat masa lunch gak....break kan lama kan..aku sambung jahit lagi.....siap kecuali  bahagian bahu....aku sambung lepas balik keje..siap kan bahagian bahu dan....SIAP!!!!..

ini la shirred blouse nya..

best giler tgk dah siap....pasni nak buat lagi dress or blouse........yang bunga tu aku guna kain felt..ingat tak kain felt yang aku beli dari jaja tu.....botton kat bunga tu aku beli kat kedai rm2.....bunga tu hubby aku yang tolong draw kan....haha...aku ni bunga pun tak pandai nak lukis lorrr.....

4 comments:

Senotip Synte said...

yeay tahniah kerana berjaya menjahit baju kyra

cute!!!

Marsha~ said...

untungnyaaaaaaaaaaa kyra. pasni bykle baju dia cantik2..

Umie said...

salam jannah...cute nye...tetiba umie pun rasa nak buat dress kiut cenggitu...kekeke... tp harap maklum la tgn umie nie keras,kompem x jd dress tp jd kain perca aje...kekeke

alamaya said...

ira- tq tq..ini akan menambah lagi motivasi untuk menjahit lebih banyak lagi

marsha- kyra untung..hahaha...asyik jadi eksperimen baju baju mak dier jahit

umie- ala umie..umie pun leh lahit gak...kita pun dulu kate tangan kita keras tapi boleh gak dilembut lembut kan..kuikui...