Sunday, September 14, 2008

menu berbuka

apa menu berbuka puasa anda hari ini????hee...meh aku tayangkan apa yang aku masak hari ni. sebenarnya aku plan dengan family aku nak buka puasa sama sama kat umah mak pulau nibong la kan.so aku ckp dengan kak yah meh la masak nasik lemak...pastu bakar ikan..goreng udang...masak ketam...lala ke...pape ke kan.pastu ajak lah angah kat muar tu balik....tu plan nye passtu kak yah pun agree je....then kat otak aku ni dah set ahad ni makan nasik lemak..besss...kalu orang melaka atau sesape pun yang penah g makan ikan bakar kat umbai ke, kat mana mana la tapi kat melaka..stail makan ikan bakar dier dengan nasi lemak pastu ada la menu menu seafood ni cam ketam goreng cili ke, udang gorang tepung ke..lala masak masam manis ke...tu stail melaka la so ni nak buat ala ala makan ikan bakar kat umbai laaa....huhu

tetibanya, pagi tadi call kak yah tanya jadik tak sebab aku nak g beli udang ni...pastu die kater cancel la pulak sebabnya tadi pagi dier g pasar dier kate ikan tak syok...hmmmmm soo aku pun masak la sendirik je kat umah aku sebab aku nak makan gak nasik lemak hari ahad ni..hahaha.....so tadi gi jusco beli la udang, kerang, ikan memang dah ada dalam fridge aku so takyah beli...then balik aku pun masak dengan lahapnya.......so banyak dah jadinya lauk kitaorang...tu pun aku kira kira nak goreng telor lagi....kuikui

aku masak :

udang goreng daun kunyit

kerang rebus

udang masak sambal

ikan cencaru bakar

nasik lemak

dan tak lupa timun sebagai ulam....heee..bes tak....sedap tau aku masak ni.....

2 comments:

marsha said...

adusshh.. sana sini gambar makanan.. huhu.. nak tanya, u beli motilum tu kat mana ye? berkesan ke? i punye breast makin lama macam makin kurangggg je.. risau gak sebab si a'qila tu petang dgn malam asyik ngempeng aje netek... takut dia kurang kenyang pulak..

Ida said...

Sedapla menu2 berbuka u nih....smg nak mkn...