Friday, September 19, 2008

kuih raya

korang buat kuih raya tak?? aku?? aku tak buat pun....masa lom kawin dulu aku wat lah juga kan..tapi masa lom kawin pun sejak akak aku dah business cake dier aku pun jarang buat sebab sume dier yang buat..aku tolong tolong ajekk...pastu la ni dah kawin..hmmm....sikit pun tak penah buat........cam nak buat je tahun ni sejenis kutt..tgk la dulu..kalo ada buat aku paste kat sini...

so biasa la..kuih raya aku beli juga...hmm sekarang ni baru ada 4 jenis je...2 cookies...2 lagi kerepek...hihii..jual kerepek la katakan....

kalau aku buat lagi sejenis ada la 5 kan...cukup la tu......tak yah banyak banyak cam tahun lepas...at last orang datang dah makan makan lain..kuih pun tak makan.....sayang ngan aku je yang makan..amek ko sebulan beraya makan kuih raya kat umah sendirik...kui kui kui....

apa kuih raya yang korang paling suka?? aku suka cornflake madu...dengan tart nenas.....tart nenas tu aku penah makan sampai habis balang kat umah makcik aku..mak dok marah...hahaha...pastu aku suka makan rempeyek..suke gilee

kalo kerepek aku suka kerepek ubi laa..yang jenis panjang panjang tu kann....

hmm...dulu masa budak budak bukan main suka makan kuih raya...paling exicted bila mak buat kuih raya..hii..dah besar malas pulak......hmmmm

4 comments:

fandi said...

apa lagikkk.. masak kuih rempeyek la.. kuih ros ke.. hehehe

alamaya said...

fandi - takmoooo...ready made dah ader...kuikui

Lily Satrina ® said...

dkt sini sehari je raya. tak payah biskut2. nak makan, pglah malaysia hall ke, brunei hall ke..hihihihi..eh awak, kita exchange link ya? sy panggil alam maya saja?
kyra umur berapa? suami awak iron chef, suami sy naked chef (a'la jamie oliver)

salam syg dr kami sekeluarga. slmt berpuasa.

alamaya said...

lily satrina - hi lily, nama saya jannah, alamaya tu nick kat internet jek..exchange link?bule sangat...biasalah kat malaysia ni raya bukan main meriah..hehee...berhari hari...baby kyra dah 7 bulan..
selamat berpuasa juga dari kami sekeluarga