Tuesday, September 02, 2008

buka puasa++bubur

petang ni FIL nak datang berbuka puasa kat umah aku..so dari pagi tadi aku kemas kemas lah kat bawah tu...mak kater mak bawak makanan aku masak nasik je..huhu...pastu aku ingat nak buatkan kentang turkey laa...bahan pun ada..

pastu tadi aku masak kan kyra bubur..kali ni aku masak bubur campur dengan ayam dan bayam..then tgk masa bagi kyra makan tadi kyra tak lah suka sangat cam dier makan kentang tapi makan lah juga.adalah sploh suap kutt....aku sekarang stop dulu bagi kentang ni sebab hari tu dier sembelit...kesian gile.aku sampai nak nangis tgk dier teran teran tak lehh...sayang lak kat opis lagi..sib baik aku kat umah mak kan....dah tu mak kate pegi beli pam masuk bontot tu...aku pun rushing la sebab kyra dah melalak lalak...aku tanya mak kat ne nak beli mak kate kat kedai cina..aku pun pecut g melaka baru, sampai kedai cina tu aku mintak la kan..dah la servis lembab..aku dah tensi...pastu bila dier bagi aku pam tu aku kate la kan nak tgk dulu sebab pam ni ada besar ada kecik...sekali dier tanya anak aku berapa bulan aku jawablah 7...sekali dier kater ehhh tak boleh...baby tak boleh pakai pam ni....pastu dier suggest kan aku beli tah apa ubat tah...dier tak tahu ke yang anak aku tu dah kronik sembelit dier ..stool kyra nak keluar tapi tersekat ...pastu aku punya muka dah tensi..naik angin pulak sebab tengah kalut kan...akun geleng geleng kate takmo...then aku terpikir kan farmasi Bee Bee kat melaka baru tu..sampai sana sib baik ada saiz yang untuk baby......berakhirla penderitaan kyra mengeluarkan stool dierr...sebab tu la aku takmo kasi makan kentang lagi......stop untuk sementarala...

2 comments:

marsha said...

cakap psl sembelit, td sy pun sembelit wooooo..teringat masa dlm pantang dulu... menderita wooo... huhuhuhuh

Arin said...

anum kalau kurangminuma yo kosong..setat le sembelit dia..kadang2 kita meneran sama ngn dia.. :) ..kasi semangat kat dia..