Wednesday, November 04, 2009

hidup cuma sementara

Semalam kawan satu tempat kerja meninggal. maybe it cause by heart attack. Meninggal dalam bilik server. panggil ambulans dalam sejam juga paramedik try to safe him but Allah lebih sayangkan dier. Sebab aku ada kelas until 6 so kebetulan aku pun balik lambat. so masa paramedik tu try to safe him aku pun dok la tunggu sebab nak tahu perkembangan. tapi tak dapat juga diselamatkan. paling sedih sesangat masa wife die datang.....masa tu wife dier belum tahu husband dier dah takde. so dier masuk then paramedik datang inform dier, dengarkan dier menagis dan merintih alahai....sangat sedih...sebabnya arwah ni masa pergi kerja pagi tu ok je...takde pape..sihat je.....cuma dier cakap husband dier ada pesan jaga anak baik baik...then pergi kerja macam biasa....
then kekawan dier kate masa breakfast tu dier just cakap sakit dada skit dan tangan dier macam krem.....mana la tahu kan....
aku kenal arwah lama dah......cumanya tak close laa kan.....umur dier 38....anak 3.......wife dier tak kerja ....lagi berganda kesian aku...
kitaorang yang meunggupun sama sama menangis.......kami yang tinggal sempat bacakan yassin sebelum mayat dibawa ke hospital untuk bedah siasat
semua orang tak sangka...sangat tak sangka.....semua orang terkejut...kalau kami ni terkejut apatah lagi isteri dan anak anak die kan..
then aku terfikir....orang nak meningal ni sekejap je...daripada sihat biasa kalau Allah dah panggil maka pergi la kita....ada dua benda yang aku belajar semalam iaitu sentiasa memaafkan orang dan hiduplah dengan gembira bersama orang tersayang, jangan gaduh gaduh...jangan marah marah sebab hidup ini sangat singkat.........jangan nanti kita ralat tak sudah....a

2 comments:

wannur said...

salam takziah..innalillah....moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...amin...kesian sgt ngn wife n anak2nya...

yulies said...

takziah. insaf kejap. sib baik gaduh dh baik ..