Friday, November 20, 2009

aku yang gigih

Aku bekerja dengan gigih..haha...kenapa aku cakap macam tu kan. sebabnya tiap tiap hari aku pergi kerja 8-5. belum termasuk kalau ada kelas until 6. then aku juga adalah tutor di oum yang perlu mengajar selang seminggu pada tiap tiap hujung minggu di pusat oum. dan aku juga seorang biz women (ecehh) yang menerima tempahan bunga pahar, bunga dulang dan bunga tangan untuk mereka yang ingin berkahwin.
 
Dan aku juga seorang yang sedaya upada cuba menyediakan sarapan untuk suami dan anak walaupun dalam seminggu adalah 2 kali yang sempat. ekeke
 
Setiap hari aku cuma untuk memasak untuk keluarga setiap hari selepas balik kerja sebab aku dah muak makan kat luar atau restoran Naiman yang dekat dengan rumah aku tu.
 
Aku juga sedaya upaya cuba bermain dan mengajar anak setiap hari. Sedaya upaya membuat sesi reading story book setiap hari bersama anak.
 
Aku juga mempunyai hobi iaitu menjahit. Tapi menjahit boleh buat bila tak de tempahan bunga jekk...Dan dah lama tak menjahit sebab tempahan bunga non stop sejak 2 bulan lepas.......
 
Gigih tak aku?....:))
 
hari ni baca entry kat Okinokiyo  pasal passionate......ye I totally agree with her.....kita kene passionate dengan pa yang kita buat untuk dapatkan hasil yang membangga kan.......
 
 

2 comments:

okinokiyo said...

besnye kan dapat order bunga non stop.nak sng kan, masa takder order tu, buat bulatan dawai bunga tu siap2..so kalau ada order, terus celup or balut stokin..

lilstitchy said...

hye jannah..

new fabrics at lilstitchy!!

see ya there!!