Tuesday, August 18, 2009

not done yet

Aku sangat membazir dengan fabrik bawah ni...aku beli semeter. Japanese cotton. sebabnya rasa sangat membazir adalah aku ni asyik salah potong kain. memang mak nenek betul la. tu la masalahnya bila jahit takde pattern. pastu gunting takde planning...ohooo...ada ada...ada planning tapi plan A tuka plan B pastu tuka plan C..hahaha.....kain memang la ada lebih lagi tapinya aku rasa cam tak pandai nak jimat kain. kan ke orang kater kalo pandai jahit mesti pandai curik kain...kan..so aku ni tak pandai lagi la ekk...hoho.....

bawah ni adalah bahagian bawah gown kyra....dah sambung depan dengan belakang dan dah buat kedut kedut kat bahagian atas tu....lom siap lagi.kalau dah siap ni jadi baju raya pertama kyra laa...hahaha.....jadi la jadi la jadila....

kerja sekarang sangat memenatkan......kredit hour yang terlebih sudah.....rasa penat nak apa.....nak prepare banyak benda....bila kredir hour dah banyak kerja admin memang la terabai....penin oo......


3 comments:

okinokiyo said...

lawa kainnnnn.nasya nye skirt raya semua dah siap..top & dress sajok belum

yulies said...

peh peh.. dasatttt!

alamaya said...

mai - hehe..lawa kan.i pun suka. baju raya kyra di jahit dengan slow motion..hahaha

yulie - dasattt dasattt...dasat menggunting kain sampai asyik silapp je..