Monday, March 23, 2009

i made this.....

inspired by maya..huhu...thank a million to maya because give this peasant dress tutorial.....this is my first sew project...imagine that i never sew before this...huhu..tapikan bila tgk baju yang maya buat tu rasa cam geramnya...teringin nak buat untuk anak sendiri...so aku pun semangat la nak manjahitkan dress ni untuk kyra...aku pilih patern ni sebab simple dan mudah sajek...tak complicated la....so sebab i have no serger, aku pun pergi la umah mak untuk menjahit...tak berapa best la kan sebab tak leh jahit waktu yang aku nak laaa...tapi sebelum ada mesin ni kira ok sajek la kan........aku dah order mesin dah..tapi mesin mini sajek...kene order seh...dalam bulan ni sampai..sesuai la pakai mesin mini jek kan sebab umah aku pun sempit je biliknya......bila pakaikan baju tu kat kyra rasa cam best jek kan sebab...aku jahit ..hahahaha......so sila la tgk baju yang aku buat ni...kualiti gamba kurang best sebab pakai enset sajek..

7 comments:

Maya said...

wah! menjadi dah..
comelll..

okinokiyo said...

jannah..lawa apaaa..nak kene wat ni utk nasya ni...

alamaya said...

maya- thank you
mai- lawa ekk...hihi..sebenarnya jahitan tak kemas pun.sebab first time kan...buatla untuk nasya mai...

deemumtaz said...

Boleh tanya tak ,mesin jahit mini tu jenama apa dan berapa harganya? saya pun dlm proses nak beli mesin jahit gak ni. Sama2 inspired by maya kita nih... hehe..

alamaya said...

deemumtaz- saya beli kat smartshop...jenama apa tah tak ingat laa sebab order dah lama...tapi tak dapat....mesin tu from korea....tak sure quality macam mana kan tapi as a beginner tak pe la kut...kalau dah terror dan memang nak teruskan menjahit baru nak beli yang mahal skit....try pergi kedai smartshop la tanya......

Arin said...

cantek..buat la untuk di jual..made to order..amcam?

kalau arin balik melaka..leh order tak? :)

alamaya said...

arin - tunggu skit hari lagi ehh..